Skip to main content

Overige informatie en veel gestelde vragen

Wij helpen je graag op weg. We kunnen ons goed voorstellen dat je heel veel vragen over rijlessen, rijexamen, theorie examen en dergelijk hebt. Vraag ons gerust tijdens de rijles als je ergens niet uitkomt, wij hlepen je graag.

Kijk eventueel hieronder of een van je vragen hier al beantwoord wordt.

Hoe kan ik een proefrijles aanvragen?

Wil je in de regio Stein een proefrijles nemen dan kun je die eenvoudig via ons formulier aanvragen. Door een proefrijles kunnen we samen bepalen of rijlessen bij ons je gaat bevallen en hoeveel rijlessen wij denken dat er nodig zijn. Je krijgt bij elk abonnement 5 gratis rijlessen.

5 gratis rijlessen. Hoe zit dat?

Bij elke rijopleiding zitten altijd 5 gratis rijlessen. Je bespaart dus al snel zo'n 300 Euro. Mooi meegenomen toch?

Kan ik rijles in mijn woonplaats krijgen?

Ben je op zoek naar een betrouwbare rijschool in de regio Stein? Autorijschool Sofya biedt rijlessen aan in Stein én omgeving. Wij zijn er voor kandidaten uit Stein, Elsloo, Beek, Urmond, Sittard-Geleen, Neerbeek, Born, Geulle, Meerssen, Bunde, Nieuwstad, Susteren, Buchten, Holtum en Munstergeleen.

Met ons team van ervaren instructeurs leer je autorijden in jouw eigen omgeving. Dit betekent dat je vanaf de eerste rijles bekend raakt met de wegen en verkeerssituaties waar je later veel zult rijden. Hierdoor ga je zelfverzekerd en goed voorbereid de weg op.

Kies voor Autorijschool Sofya en ervaar de voordelen van rijles in je eigen regio!

Staat jouw woonplaats er niet bij?

Aanmelden bij CBR voor theorie

Om je aan te melden voor je theorie examen auto heb je een DigID nodig. Na het openen van de pagina kan je in een korte wachtrij terecht komen. Daarna heb je slechts enkele minuten om in te loggen. 

Na het kiezen van een datum en tijd dien je meteen af te rekenen. Via dezelfde website kun je ook je examenaanvraag aanpassen. 

Aanvragen coachpas begeleid rijden

Ben je 17 jaar en wil je je rijbewijs aanvragen na het halen van je rijexamen? Dan heb je tot je 18e een begeleiderspas nodig om vóór je 18e te mogen rijden. Op deze begeleiderspas komen de namen te staan van de door jouzelf gekozen coaches die jou tot je 18e verjaardag begeleiden tijdens het autorijden.

Via de RDW website lees je waaraan de coaches moeten voldoen en hoe je deze pas kunt aanvragen.

Hoe oud moet je zijn om je rijbewijs te halen?

Als je 16 jaar bent, kun je al starten met het halen van je autorijbewijs. Het autorijbewijs kun je halen vanaf 17-jarige leeftijd. Maar je hoeft niet tot je 17e verjaardag te wachten om te beginnen, want:

  • Als je 16 bent, mag je al het theorie-examen voor de auto doen bij het CBR.
  • Met 16,5 jaar mag je rijles nemen.
  • Als je 17 bent, mag je rijexamen doen.
  • Slaag je op je 17e voor je rijexamen? Dan vraag je jouw rijbewijs aan. En mag je autorijden met een coach naast je. Dit doe je tot je 18 jaar bent.
  • Jouw coaches moeten op je begeleiderspas staan. Deze pas vraag je aan bij de RDW.
Wist je dat steeds meer jongeren op hun 17e hun rijbewijs voor de auto halen?

Op die leeftijd lijkt het sneller en beter te gaan.  Elke maand slagen ruim 4.000 17-jarigen voor hun rijexamen. (bron: CBR)
Tot je 18e rijd je met een coach naast je, ook dat helpt bij het opdoen van rij-ervaring, vertrouwd raken met het verkeer en veilig rijden. Je staat er dus niet helemaal alleen voor :)

Wanneer is een gezondheidsverklaring nodig?

Om een autorijexamen te kunnen doen, moet je gezond genoeg zijn om veilig deel te nemen aan het verkeer. Daarom moet je een gezondheidsverklaring naar het CBR sturen. Doe dit zodra je rijopleiding begint. Soms moet je naar een medisch deskundige en / of moet je een rijexamen doen bij het CBR.)

Geven jullie les in de avond en in het weekend?

In overleg met ons kan je bij Autorijschool Sofya overdag, ‘s avonds en in het weekend autorijles volgen. Wij houden rekening met jouw agenda zodat jij de rijlessen kan combineren met je werk of studie.